Beter sporten met chiropractie of fysiotherapie

Sporten doen we voor ons plezier en ontspanning. Veel van ons doen het ook om te winnen en zodat ze op een steeds hoger niveau mogen gaan spelen. Wij willen dan ook allemaal ver gaan om die gouden medaille te krijgen, maar soms vergeten wij hierin ons eigen gezondheid. Onze spieren kunnen namelijk flinke klappen krijgen tijdens een simpele wedstrijd. Neem bijvoorbeeld hardlopen, dit is een fantastische sport dat veel uithoudingsvermogen, fysieke en mentale gezondheid vraagt van iemand. Toch kan hardlopen erg zwaar zijn voor onze knieën, vanwege de voortdurende klap die de knieën krijgen met elke stap die wij zetten. Voor problemen met onze gewrichten of spieren zijn er twee goede oplossingen. Namelijk fysiotherapie en chiropractie. Chiropractie is wat alternatiever en komt minder vaak voor in de sportwereld. Fysiotherapie is al wereldwijd bekend, maar beiden kunnen erg veel voordelen hebben voor fanatieke sporters.

 

Fysiotherapie

Ik ga zelf altijd naar fysiotherapie Hilversum. Dit is mijn lokale therapeut waar ik al jaren naar toe ga. Bij fysiotherapie Hilversum focussen ze zich op het behandelen van klachten aan je spieren, gewrichten, zenuwen, of banden. Ze proberen de pijn te verminderen en ervoor te zorgen dat deze pijn na verloop van tijd weggaat. Veel van ons gaan naar een fysiotherapeut toe omdat ze een blessure hebben opgelopen. Na een flinke blessure moet je vaak weer gebruik leren maken van die spier(en). Zeker bij bijvoorbeeld een gescheurde enkelband is het belangrijk dat herstel goed gecontroleerd wordt. Hier helpen ze mee bij fysiotherapie Hilversum. Zo begeleiden ze het herstel, oefenen ze met het gebruik van je spieren, en vertellen ze wat je allemaal wel en niet mag doen met de spier. Een nieuwe vorm van behandeling is chiropractie. Dit bestaat al heel lang maar word door sommigen nog wel als alternatief gezien.

 

Wat is chiropractie

Chiropractie Hilversum vertelde mij laatste over deze vorm van behandeling. Met chiropractie corrigeren ze de gewrichten in je lichaam. Het komt namelijk vaak voor, zeker bij bodybuilders dat een gewricht en/of spier het zenuwstelsel knelt. Dit kan tot veel pijn lijden. Bij Chiropractie Hilversum zorgen ze ervoor dat de gewrichten weer op de juiste manier staan, vaak geeft dit een poppend geluid. Hierdoor wordt de druk op de zenuw verholpen waardoor de pijn vaak weggaat. Chiropractie zal minder goed geschikt zijn voor voetballers of hardlopers, maar bodybuilders kunnen hier veel baadt bij hebben omdat zij door het extreme sporten vaak een verkeerde beweging maken met hun gewrichten. Zo kan elke sporter geholpen worden. De één op een alternatievere manier dan de ander. Gelukkig zijn beide manieren effectief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *