Drie belangrijke voordelen van kickboksen

Kickboksen is een zware sport waarbij je het gehele lichaam gebruikt en je flexibiliteit en spieren versterkt. Hiernaast versnel kickboksen ook het afslankproces. Wanneer je uitgekeken bent op de standaard fitnessroutines die je in de sportschool doet, is kickboksen dus de ideale manier om een keer wat anders te proberen. Het heeft veel handige voordelen, waardoor je beter in je vel gaat zitten en je vooral ook fitter gaat voelen. Hiernaast is kickboksen ook nog eens een stuk uitdagender als de fitnessoefeningen die je vroeger in de sportschool deed. Maar welke voordelen heeft kickboksen op jouw lichaam? In dit artikel bespreek ik ze met je.

Kracht & flexibiliteit

Bij kickboksen leg je de nadruk op krachtige bewegingen. Deze kracht is niet hetzelfde als sterkte die je nodig hebt om dingen te kunnen tillen of duwen. Het gaat om korte en vooral intense aanvallen van bepaalde bewegingen zoals slaan en stoten. Volgens onderzoek helpt kickboksen je dan ook om wendbaar en krachtig te worden, terwijl je in de tussentijd ook je lichaam balans verbeterd. Voor zowel jongeren als oude mensen kan dit erg handig zijn.

Coördinatie & balans

Door de oefeningen die je tijdens een kickboks training uitvoert train je naast de kracht en flexibiliteit ook de coördinatie en balans in je lichaam. Deze bewegingen helpen je dan ook om je mentale spiercoördinatie en spierreflex te verbeteren.

Afvallen

Ten slotte is kickboksen een intensieve sport. Wanneer je doel is om wat kilo’s af te vallen, dan is kickboksen een ideale manier. Door de vele bewegingen die je maakt helpt kickboksen je om relatief veel calorieën per minuut te verbranden.

Kickboksen heeft dus veel handige voordelen. Wil je kickboksen in den Haag? Neem dan zeker een kijkje bij KO Fighting Fitness om de beste kickbokslessen te krijgen. Door deze lessen te volgen kan jij ook de handige voordelen zelf ervaren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *