Een eigen pony/paard, wat heb je nodig?

Het is eindelijk zo ver. Na lang zeuren van je kind gaat de grote wens in vervulling. Er komt een eigen paard. Maar wat je heb je allemaal nodig. 

Spullen voor je paard

Om op je paard te kunnen gaan rijden heb je een hoofdstel met bit en zadel nodig. Onder het zadel komt een zadeldekje. Wanneer je wedstrijden gaat rijden is een wit zadeldek gewenst. Let er goed op dat het zadeldek goed op maat is van je zadel anders krijg je schuurplekken. Wanneer je dressuurzadel hebt dan heb je ook weer een ander dekje nodig dan bij een springzadel. Om de benen van je paard te beschermen schaf je peesbeschermers aan. De meeste spullen kan je bij een ruitersport winkel kopen.

Spullen voor buiten

Wanneer je beslist om je paard ook buiten in een wei te laten lopen kan je hooiruiven voor paard bestellen. Er zijn hooiruiven die speciaal geschikt zijn voor paarden. Je hebt zo ook met een speciaal voerhek. Het hek is zo ontwikkeld dat paarden minder kans lopen op verwondingen en paarden bij voernijd minder de mogelijkheid hebben om elkaar te verjagen bij de voerruif. Wil je voorkomen dat je paard over het hek van de wei springt of er onderdoor loopt dan is schrikdraad hiervoor een goede oplossing. Schrikdraad voor een paard bij nedlandic.nl heeft verschillende soorten. Beter is om schriklint te gebruiken van 40 millimeter. Dit lint is extra breed dus uitstekend zichtbaar voor een paard.

Wedstrijden rijden

Wil je met je paard wedstrijden gaan rijden dan is het belangrijk om je paard te scheren zodat ze hun warmte goed kwijt kunnen zo houden ze het zweet niet vast in de dikke wintervacht. Het scheren van een paard gebeurt meestal in de winter. Je kan zelf een scheermachine voor een paard kopen maar je kan het ook door iemand laten doen. Je kan een scheermachine ook gebruiken om de sokjes en kroonrand bij te houden. 

Sportartikelen online

Kramp tijdens sporten

Beste scheerapparaat 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *