Goed verzekerd de weg op

Wanneer je je rijbewijs hebt, wil je natuurlijk meteen de weg op. Even wat meters maken zonder dat een instructeur je continu op je vingers tikt. Dat heb jij ook helemaal niet meer nodig want jij kán rijden. Maar voor je de auto van je ouders, partner, vriend of familielid pakt moet je wel zorgen dat je verzekerd bent. En dat geldt niet alleen voor de auto maar voor ieder vervoersmiddel. Zo moet je ook zorgen dat ‘motor verzekeren’ van je lijstje is gestreept, voor je met je rijbewijs op de motor stapt.

Wanneer begin je aan een verzekering

In principe vraag je een verzekering aan als je de weg op moet. We zijn allemaal, als het goed is, verzekerd voor ongevallen. Dit zit in de zorgverzekering, maar dat moet je altijd voor jezelf checken. In deze blog vertel ik over de algemeenheden maar je zult het altijd eerst voor jezelf moeten checken.

Verzekering met of zonder een voertuig

Zonder een voertuig heb je dus vaak al een verzekering. Deze kun je heel erg simpel en klein houden, maar ook verder uitbreiden als je dat wilt. Wanneer je een voertuig aanschaft, moet je die ook laten verzekeren. Op deze manier ben je bescherm wanneer een ander of de omgeving schade aanbrengen aan je motor of auto. Je wilt immers wel wegrijden op of in een goed uitziend voertuig. Het is nogal zonde als je een mooie motor hebt, die je door schade niet meer op kan knappen. Dan ziet het er altijd toch een beetje beholpen uit. Let goed op of de verzekering die je afsluit dit dekt.

Voor jezelf en de ander

De verzekeringen die je af moet sluiten wanneer je een voertuig neemt, zorgt ook een beetje voor anderen. Zo verzeker je in feite jezelf voor de schade van een ander, schade die jij bijvoorbeeld aan hun voertuig toebrengt in een ongeluk. Laten we hopen dat dat nooit gebeurt, maar je kan beter maar goed verzekerd zijn voor het geval dat.

Niet zomaar een verzekering

Sluit niet de eerste de beste verzekering af maar ga even op onderzoek uit naar de beste voor jou. Dit kan je doen door motor verzekering vergelijken bijvoorbeeld. Zo weet je zeker dat jij straks alles hebt wat je nodig hebt, niet tekortkomt maar ook niet te veel betaald. Dat zou onhandig en vooral zonde zijn. De perfecte verzekering, voor de motor of een ander voertuig, is er zeker. Zo ga je veilig op pad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *