Hoe houd je je sportveld in goede staat?

Een sportveld is natuurlijk heel anders dan een tuin, vooral als je kunstgras hebt. Een gewoon grasveld moet natuurlijk met enige regelmaat geknipt en gezaaid worden, maar daar blijft het bij. Een kunstgrasveld heeft al helemaal weinig zorg nodig, althans zo denken de meeste mensen. Maar als je erover nadenkt, vergt een kunstgrasveld ook de nodige zorg. Zo moet bijvoorbeeld de belijning tiptop in orde zijn. Om de belijning ook goed te houden, kan het aan te raden zijn om een robot belijner aan te schaffen. Als je niet in staat bent tot aanschaf, kan je ook kiezen voor verhuur robot belijner. Milati biedt dit bijvoorbeeld aan.

Verschillende methoden

Belijnen kan natuurlijk op verschillende manieren: je kan belijningsverf kopen en vervolgens alle lijnen van het veld langs rennen. Dit is een proces dat niet alleen veel tijd kost, maar ook nog eens uitnodigt tot het maken van fouten of het resulteert simpelweg in onsecuur werk. Een tweede optie is daarom om naast een spuitfles met verf voor de belijning ook een kar aan te schaffen. De belijningsverf koppel je aan de kar en met de kar rijd je dan langs de lijnen van het veld. Zo wordt de verf gelijkmatig aangebracht. Het nadeel is dat dit tijd kost en bovendien geld: ofwel omdat je het zelf doet en je in die tijd iets anders had kunnen doen wat je geld op had geleverd, ofwel omdat je iemand anders betaalt om het te doen.

Alles automatisch

De optimale oplossing is een machine die zichzelf bedient: de robot belijner. Maar een robot belijner kan een dure investering zijn. Niet iedere sportclub kan zich dat veroorloven. Denk vooral aan de kleine sportclubs die niet groot genoeg zijn om dit in hun eentje te betalen. Voor deze sportclubs is er nog altijd de oplossing om bij milati te kiezen voor de verhuur robot belijner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *