Met deze tips vind je de perfecte in ear oortjes voor bij het hardlopen

Ben jij iemand die van hardlopen houdt, dan is het heerlijk om daar een muziekje bij te draaien en dan heb je in ear oortjes nodig. Soms wil je rennen en genieten van de stilheid van de natuur om je heen, maar andere keren is een goed album het enige wat je motiveert. Een paar goede in ear oortjes zijn dan een ideale aankoop waarmee je ongestoord kunt genieten van je favoriete hardloopmuziek terwijl je je kilometers maakt. Het is echter geen goed idee om de eerste de beste draadloze oordopjes aan te schaffen, want hardlopers hebben bepaalde eisen. Met de volgende tips vind je vast de perfecte oortjes voor jou.

Foto Van Vrouw Luisteren Naar Muziek Op Koptelefoon Rennen Een Stoep
  1. Kies voor in ear oortjes specifiek voor sporters

Er worden oordopjes gemaakt speciaal voor sporters. Deze hebben als doel om iedereen die sport, hardlopen of iets anders, het zo gemakkelijk mogelijk te maken en geen overlast te veroorzaken tijdens de workout. Je herkent in ear oortjes voor sporters aan de volgende kenmerken:

  • De oortjes hebben een speciale bevestiging in of om het oor heen zodat ze niet uit kunnen vallen. Zweet maakt je oren glibberig, maar zelfs als je springt en beweegt vallen ze nog niet uit.
  • De oortjes zijn waterdicht. Het is niet de bedoeling dat zweet en regen ze beschadigt. Let dus altijd op dat je oordopjes aanschaft die (spat)waterdicht zijn.
  • De bediening terwijl je sport is bijzonder gemakkelijk. Met één tikje op je oortje ga je naar het volgende nummer, bijvoorbeeld. Daar hoef je dus je telefoon niet meer voor naar boven te halen.
  1. Kies voor losse oortjes

Er worden losse in ear oortjes verkocht en oortjes met daartussen een touwtje of beugel. Deze bevestiging is bedoeld om de oortjes op te vangen als ze uitvallen. Dat kan gebeuren als je standaard oordopjes gekocht hebt en bijvoorbeeld je jas aan of uit doet of een wilde beweging maakt. Ook al lijkt het aantrekkelijk, tijdens het hardlopen zijn deze in ear oortjes met beugel of touwtje vervelend. Ze schuren, bewegen zich op en neer terwijl je loopt en leiden af. Als je ervoor zorgt dat je in ear oordopjes een goede bevestiging hebben speciaal voor sporters, dan is dat genoeg.

  1. Zorg ervoor dat je geluid van buitenaf nog kunt horen

Het klinkt niet geweldig, maar vooral als je veel langs drukkere wegen hardloopt is het verstandig om in ear oortjes aan te schaffen die het geluid van buiten nog wel doorlaten. Dat hoeft niet veel te zijn, maar als je een auto aan hoort komen, dan kan dat je leven redden. En er worden oortjes specifiek gemaakt zodat jij kunt blijven horen wat er rondom je gebeurt, maar je nog steeds een goed geluid krijgt. Als je hardloopt op plekken waar geen auto’s komen of in de sportschool, dan is dit punt minder urgent. Ben je er, na het lezen van deze tips, van overtuigd welke oortjes bij jou passen? Neem dan eens een kijkje op de website van Rolfstone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *