Redenen waarom u een personal trainer zou moeten inhuren

Een personal trainer kan geweldig zijn als je extra steun en verantwoordelijkheid nodig hebt bij je workouts

Er is geen tekort aan gratis fitnessgidsen en tips op het internet en sociale media, en dat is geweldig — maar soms is het meer overweldigend dan nuttig. Uitzoeken welke trainingsschema’s je moet volgen, wat echt werkt voor jouw doelen, wat voor trainingsapparatuur je nodig hebt, en of je je wel aan het trainingsschema kunt houden is een ontmoedigende taak. Als u zich kunt vinden in dit laatste punt, kan het inhuren van een personal trainer een goede oplossing zijn om meer gepersonaliseerde plannen te krijgen die voor u werken.

Het inhuren van een personal trainer is een grote beslissing (en vaak een grote financiële verbintenis), maar het kan uw tijd meer dan waard zijn, zelfs als u slechts op korte termijn met één van hen kunt werken. Een personal trainer kan u helpen om een aangepast plan op te stellen, en kan u onschatbare steun en verantwoordelijkheid bieden op uw fitnesstraject. Het maakt niet uit of u net begint, of dat u een pauze hebt genomen en weer wilt beginnen, een trainer is de perfecte persoon om ervoor te zorgen dat u de oefeningen correct uitvoert en het meeste uit uw tijd in de sportschool haalt.

Werken met een trainer ziet er tegenwoordig heel anders uit dan 10 jaar geleden — je kunt een trainer inhuren om met je te trainen in een sportschool. Maar je kunt ook geld besparen — en een ervaring opdoen die net zo nuttig is — door contact te maken met een trainer via videochat of in een app. Het inhuren van een virtuele trainer geeft u ook toegang tot mensen waar u anders misschien niet mee kunt werken vanwege de locatie.

Tip: www.letsdoitpt.nl/personal-trainer-nederland/

Of u nu een trainer wilt inhuren omdat u meer verantwoording wilt, een persoonlijk programma dat op u is afgestemd of omdat u misschien geen tijd hebt om uw huis te verlaten om te trainen, lees verder om meer te weten te komen over hoe u een personal trainer kunt inhuren en of u er een zou kunnen gebruiken.

Als u nieuw bent met sporten, zal een personal trainer u helpen de juiste vorm te leren.

1. Je begint net met een workout routine

Als fitness nieuw voor je is — of als je terugkomt na een lange onderbreking — kan een personal trainer je helpen om de basis te leren. Als u nog nooit hebt gesport, kan het behoorlijk overweldigend zijn om een sportschool of een workoutles binnen te stappen. Het is belangrijk om u door een professional te laten coachen over de juiste vorm en techniek, vooral als u voor het eerst gaat trainen. U wilt er zeker van zijn dat u de basis al in een vroeg stadium onder de knie krijgt, zodat u een goede uitgangspositie voor succes heeft en het waarschijnlijker is dat u uw fitnessdoelen zult bereiken.

Wanneer u voor het eerst met een personal trainer werkt, begint hij of zij de sessie vaak met een fitnessbeoordeling. Zo weet de trainer wat u kunt verbeteren, waar uw sterke en zwakke punten liggen op fitnessgebied en bespreekt u uw doelstellingen. U kunt dan voor een korte tijd met een trainer werken om u op weg te helpen, of een langdurige relatie aangaan als u meer verantwoording en steun nodig hebt.

Als u herstellende bent van een blessure, kan een personal trainer u helpen veilig te blijven.

2. Je bent geblesseerd, hebt een operatie ondergaan of bent bevallen

Als je in het verleden actief bent geweest, of misschien een pauze hebt moeten nemen om te herstellen van een ziekte, blessure of andere levensgebeurtenis zoals het krijgen van een baby, heb je soms meer ondersteuning nodig om weer te gaan sporten.

Als u weer gaat sporten na een onderbreking, kan het voelen alsof u opnieuw begint. Stel dat u bijvoorbeeld een knieoperatie hebt ondergaan en nu moet leren hoe u uw favoriete training weer kunt oppakken zonder het risico te lopen dat u uw knie weer bezeert. De juiste trainer heeft de kennis om u te helpen uw workouts in balans te brengen en de gebieden in uw lichaam aan te pakken die uw knie kunnen helpen ondersteunen. En hij kan u ook vertellen welke oefeningen of bewegingen u moet vermijden om veilig te zijn.

Uitgelicht: www.yourhealthpt.nl/personal-trainer-voor-mannen/

Veel trainers zijn gespecialiseerd in bepaalde gebieden, zoals post-revalidatie of pre- en post-nataal, dus u kunt op zoek gaan naar een trainer die gespecialiseerd is in een gebied dat het beste bij uw behoeften past.

3. Je hebt verantwoording nodig

Als je worstelt met verantwoording als het gaat om trainen, is er niets zoals het betalen van iemand per uur (die waarschijnlijk nog steeds kosten in rekening brengt als je niet komt opdagen) om je aan een verplichting te houden. Soms heb je echt die externe verantwoordingsplicht nodig om naar de sportschool te gaan, en daarom kan het heel nuttig zijn om een personal trainer te zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *