Tips voor je home workout

smith machine thuis

De sportscholen zijn al een tijdje dicht. Hierdoor zijn we beperkt in onze mogelijkheden als het gaat om sporten en fit blijven. Kun jij niet wachten tot de sportscholen weer open gaan en wil je thuis aan de slag om je fitheid op peil te houden? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertel ik je met behulp van welke apparatuur en accessoires je dat kunt doen!

Krachttraining vanuit huis

In de sportschool heb je allerlei apparaten tot je beschikking om je volledige lichaam te trainen. Deze apparaten passen natuurlijk nooit allemaal op je zolderkamer, maar er is een aantal slimme apparaten waarmee je eenvoudig je hele lichaam kunt trainen. Zo’n multifunctioneel apparaat is bijvoorbeeld de Smith Machine. De Smith Machine wordt niet voor niets de home gym genoemd. Naast het grote voordeel dat je met één apparaat je verschillende spiergroepen kunt trainen, is er nog een aantal andere voordelen. Zo is de Smith Machine enorm geschikt voor beginners. Dat komt omdat je de bewegingen gecontroleerd uitvoert, waardoor je deze gemakkelijker onder de knie krijgt. Dit verkleint bovendien de kans op blessures.

Benieuwd of een Smith Machine wat voor jou is? Kijk dan eens op de website van Tunturi. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze multifunctionele Smith Machine?

Werk thuis aan je conditie

Als je thuis wilt werken aan je cardio, heb je gelukkig een hoop verschillende mogelijkheden. Goed nieuws is dat je hiervoor in principe geen apparaten of gear nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld een paar keer per week een stuk gaan hardlopen. Ook een stevige wandeling of een eind fietsen is goed voor je conditie. Ben je in voor een fikse workout? Dan kun je gaan voor een high intensity interval training (HIIT). Hiervoor kun je gebruikmaken van een hoop verschillende oefeningen. Op YouTube zijn verschillende goede workouts te vinden!

Op zoek naar meer tips om thuis fit te blijven? Op deze website vind je meer inspiratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *