Wat zijn de mentale gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging?

Oefening gaat niet alleen over aërobe capaciteit en spieromvang. Natuurlijk kan lichaamsbeweging je fysieke gezondheid en je lichaamsbouw verbeteren, je taille inkorten, je seksleven verbeteren en zelfs jaren aan je leven toevoegen. Maar dat is niet wat de meeste mensen motiveert om actief te blijven. Mensen die regelmatig sporten, doen dat vaak omdat het hen een enorm gevoel van welzijn geeft. Ze voelen zich de hele dag energieker, slapen ‘s nachts beter, hebben scherpere herinneringen en voelen zich meer ontspannen en positiever over zichzelf en hun leven. En het is ook een krachtig medicijn voor veel voorkomende uitdagingen op het gebied van de geestelijke gezondheid.

Regelmatige lichaamsbeweging kan een zeer positieve invloed hebben op depressie, angst en ADHD. Het verlicht ook stress, verbetert het geheugen, helpt je beter te slapen en verbetert je algehele humeur. En je hoeft geen fitnessfanaat te zijn om de vruchten te plukken. Onderzoek wijst uit dat een bescheiden hoeveelheid lichaamsbeweging een echt verschil kan maken. Ongeacht jouw leeftijd of fitnessniveau, je kunt leren lichaamsbeweging te gebruiken als een krachtig hulpmiddel om met geestelijke gezondheidsproblemen om te gaan, jouw energie en vooruitzichten te verbeteren en meer uit het leven te halen.

Oefening en stress

Is het je ooit opgevallen hoe je lichaam aanvoelt als je onder stress staat? Jouw spieren kunnen gespannen zijn, vooral in jouw gezicht, nek en schouders, waardoor jou rug- of nekpijn of pijnlijke hoofdpijn krijgt. Je kunt een beklemd gevoel op jouw borst, een bonzende pols of spierkrampen voelen. Je kunt ook problemen ervaren zoals slapeloosheid, brandend maagzuur, buikpijn, diarree of frequent urineren. De zorgen en het ongemak van al deze fysieke symptomen kunnen op hun beurt leiden tot nog meer stress, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat tussen je geest en lichaam. Fitness Leidschenveen en Ypenburg biedt verschillende soorten fitness.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *