Wat zijn de voordelen van steppen voor kinderen?

Steppen is nog altijd onverminderd populair onder kinderen. Het is een leuke manier om te spelen, sporten en te leren met een voertuig om te gaan. Maar vanaf wanneer kan een kind eigenlijk beginnen met steppen?

En hoe vind je de beste step voor jouw kind? Een kinderstep 5 jaar is natuurlijk heel anders dan een step voor een 10-jarige die lekker met de step wil kunnen stunten. Blijf lezen, wij hebben een aantal erg handige tips voor je!

Steppen: jong geleerd…

Kinderen kunnen beginnen met steppen wanneer ze een beetje stabiel kunnen staan. Vanaf een jaar of twee is steppen dus een heel goede manier om verder aan de stabiliteit te werken.

Sterker nog: het is een ideale manier om toe te werken naar het volgende stadium, fietsen! Het kind kan namelijk op een zekere, veilige manier werken aan het opbouwen van het evenwichtsgevoel en de stabiliteit. Ideaal dus om al op jonge leeftijd mee te beginnen.

Wel is aan te raden om voor de allerjongsten nog een step met drie wielen te kiezen. In tegenstelling tot een driewieler fiets heeft zo’n step een extra wiel onder het stuur, voor de nodige stabiliteit.

De juiste soort step

Natuurlijk is ook de ene soort step de andere niet, dus het is goed om daar bij het maken van de keuze rekening mee te houden. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de hoogte van de step klopt: een goede hoogte is wanneer het stuur van de step tussen heup en middel komt.

Ook zijn er verschillende soorten steps op de markt. Zo is een stuntstep heel anders dan een step die is bedoeld om langere afstanden mee af te leggen. Ook zijn er tegenwoordig zogenaamde space scooters. Die zijn erg populair onder kinderen, maar werken heel anders dan de step waar je vroeger wellicht zelf je rondjes op reed. In dit geval beweeg je de step namelijk voor door de staplank op en neer te bewegen, in plaats van jezelf af te zetten. Je hoeft de grond dan dus niet aan te raken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *