Weg met de corona kilo\’s

Nadat de sportscholen vorig jaar gedurende een lange periode dicht waren, was ik het helemaal zat. Ik had de nodige corona kilo’s verzameld en ik kon amper sporten. Zelf ben ik nooit iemand geweest die buiten ging sporten, dus zoals veel mensen heb ik aan het begin van deze crisis ook de nodige sportapparatuur gekocht om thuis verder te gaan met fitnessen. Dit bleek toch echter moeilijker gezegd dan gedaan. Een tripje naar de sportschool betekende dat ik daar was om te sporten, je kan er immers niet veel meer doen. Thuis bleek dit echter niet het geval. Ik had al snel zin om iets anders te doen en de motivatie bleef laag. In deze blog bespreek ik hoe ik het afgelopen jaar toch mijn corona kilo’s weer kwijt ben geraakt.

Voedsel

Het eten dat je binnenkrijgt is samen met de beweging natuurlijk wat jou gewicht beïnvloed. Sinds het begin van de corona crisis werd er steeds meer uit thuis besteld en dit was vaak niet het meest gezonde voedsel. Zodoende heb ik het voornemen genomen om alleen in het weekend gebruik te maken van dergelijke diensten en dat er elke doordeweekse dag zelf gekookte gerechten gegeten moesten worden. Dit betekende gelukkig niet dat ik elke dag in de keuken hoefde te staan. We hebben het namelijk verdeeld over de gezinsleden en daarnaast zijn we ook gaan meal preppen. Dit betekent dat je je eten als van tevoren voorbereid. Zo hadden wij op zondag meal prep dag, waardoor de rest van de dagen er na een lange dag werken er alleen iets verwarmd hoefde te worden. Dit heeft vele gescheeld, je merkt namelijk wat er qua ingrediënten allemaal in je voedsel zit en dus ook hoeveel je ongeveer binnen krijgt. Dit is natuurlijk niet het geval bij de thuisbezorgde maaltijden.

Sporten

Ook meer sporten was een belangrijk onderdeel om de kilo’s weer weg te krijgen. Om dit te bereiken hebben we met het gezin bedacht om op zaterdagen een fysieke activiteit te ondernemen. Zo hebben we gesupt, gemountainbiked, gecanoed en zijn we vaak gaan wielrennen. Om onszelf een beetje te motiveren en te belonen hebben we een hottub hout gekocht, zodat we lekker kunnen genieten na een fysieke activiteit. Daarnaast is een OFYR kopen is een van de beste beslissingen die ik het afgelopen jaar heb gemaakt. We hebben enorm vaak gebbq’ed en gebruiken de vuurschaal ook om in de avond sfeer te creëren in de tuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *