Zo richt jij de dojo op zijn best in!

Na jarenlang geoefend te hebben met een vechtsport, heb je het nu volledig onder de knie. Je weet alles precies uit te leggen en wilt anderen graag de vechttechniek bijbrengen. Na lang wikken en wegen heb je besloten om een eigen dojo te openen. Je hebt al een mooie locatie op het oog en hoeft de dojo alleen nog mooi in te richten. Voor het inrichten van een dojo is het prettig om gebruik te kunnen maken van een aantal tips. Het is namelijk niet eenvoudig en je dient met veel zaken rekening te houden. In dit artikel geven we een aantal tips die je kunnen helpen bij het inrichten van de dojo. 

Zorg voor voldoende frisse lucht

Het is uiteraard de bedoeling dat iedereen in de dojo zijn stinkende best doet. Het nadeel daarvan is dat het al snel niet fris kan gaan ruiken. Bovendien is het ook prettig om goed adem te kunnen blijven halen. Om ervoor te zorgen dat de vieze geurtjes verdwijnen en de ruimte niet te warm wordt, dien je te zorgen voor een goede ventilatie. Zo is het bij een dojo erg prettig als je de ramen en eventueel de deuren open kan zetten. Het kan dan lekker doorluchten in de ruimte en dat is goed voor de concentratie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kun je eventueel ook kiezen voor een goede airconditioner.

Zorg voor de juiste ondergrond en zachte muren!

Een dojo dient voor iedereen veilig te zijn. Om te voorkomen dat iemand zichzelf bezeert bij een val, is het belangrijk dat je zorgt voor een zachte ondergrond met veel grip. Het beste wat je voor in een dojo kunt kopen, zijn puzzelmatten. Je kunt deze erg eenvoudig in de dojo leggen en je hebt er voldoende grip op. Naast de ondergrond is het ook prettig als de muren niet keihard zijn. Om de leerlingen hiertegen te beschermen is het een echte aanrader om beschermingsmatten aan te schaffen. 

Schaf goed materiaal aan

Als je graag wilt dat leerlingen bij jou de vechtsport willen beoefenen, dan is het belangrijk dat je zorgt voor goed trainingsmateriaal. Hierbij kan je denken aan bokszakken, trapkussens en een aantal bokshandschoenen en beenbeschermers. Zorg ervoor dat je alle materialen hebt om direct goed van start te gaan. Probeer hier niet te veel op te bezuinigen want kwaliteitsproducten gaan over het algemeen ook veel langer mee. Het is daarom voordeliger om direct kwaliteit aan te schaffen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *